Redovisningskonsulter - Massor med fakta om redovisningskonsulter

Nyttan med att redovisa

Redovisa för att betala korrekt skatt

Att ni redovisar korrekt och på ett strukturerat sätt har många nytta av och framförallt ditt företag. Ditt företag kan tack vare redovisingen lätt följa upp hur ekonomin utvecklats i företaget men du kan också visa kunder, leverantörer och banker att företaget är stabilt och att den kan känna sig trygga i relationen med ditt företag.

Redovisningen avslutas varje år med en årsredovisning där de ekonomiska transaktionerna sammanställts. Årsredovisningen ligger till grund för ett företags deklaration och beräkning av skatten som betalas till Skatteverket.

I Sverige har skatten på företagande och för privatpersoner successivt sänkts under fler decennier och nu är skattetrycket inte längre det högsta i Europa men svensk ekonomi är bland de bästa i Europa. Främsta orsaken till att ekonomin fungerar bra är att de flesta företagen är bra på att ha en ordnad redovisning vilket gör att det dels identifierar fel och brister i sin egen verksamhet tidigt men också betalar rätt skatt.

Sverige är också ett av de länder där företagen och medborgarna har störst acceptans för redovisningen ska vara korrekt och att man ska betala skatt så att samhällets funktioner fungerar. Att Skatteverket dessutom har underlättat för samtliga att redovisa och deklarera tack vara bra inhämtning och sammanställning av uppgifter samt utvecklat lättanvänds e-tjänster göra viljas och synen på redovisning och skatter ännu bättre.

Effektiv redovisning

Effektiv redovisning

Att bokföra och redovisa är inte de jättelätt innan man kommit in i det. Ett vanligt sätt att kunna fokusera på företagets kärnverksamhet är att lägga ut redovisningen på en redovisningskonsult helt och hållet.

Många företag vill dock ha mer kontroll på den ekonomiska utvecklingen dag för dag och därför skaffar ett enklare bokföringsprogram som gör att de dels får kolla på alla siffror. När de sedan är deklarationsdax tar det hjälp med deklarationen från en bokföringsbyrå.


Allt du behöver veta om redovisningskonsulter

Nedan kan du finna på mer fakta och intressant information om redovisningskonsulter och om att bokföra.


Meny - Redovisningskonsulter
Till förstasidan på www.redovisningskonsulter.comHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeTjänsterUtbildningNyheter